X
JAZZINTY

O DELAVNICI JAZZINTY 2022 (15.—20. 8. 2022)

V letu 2022 se Jazzinty s preobrazbo na celoletno produkcijo s poletno delavnico in festivalom zopet nagiba k svetovnim glasbenim trendom in podpori slovenskim izvajalcem. Delavnica bo nadaljevala z odličnim konceptom "umetnika v rezidenci", preko katerega bo v sodelovanju s šolo Jazzcampus iz švicarskega Basla v Novo mesto prišel izvajalec svetovnega kova, kitarist Lionel Loueke, ki je član zasedbe legendarnega Herbieja Hancocka. Mentorska ekipa delavnice predstavlja najvidnejše domače in tuje predstavnike novih smeri v jazzu. Z letošnjo rdečo nitjo “zvok mladosti in prihodnosti” bodo mentorji delavnic udeležencem predstavili brezmejne možnosti kreativnosti, uporabo tehnologije v glasbi ter zvok današnjega časa.

Delavnica Jazzinty je intenzivno enotedensko glasbeno izobraževanje, akademija, odprta za vse, ki jih zanimata improvizacija in jazz, in to ne glede na inštrument ali predznanje. Zahtevano je osnovno obvladovanje inštrumenta, medtem ko predhodne izkušnje v jazzu niso obvezne. Delavnice se vsako leto udeleži do 100 udeležencev, ki prihajajo iz praktično vseh evropskih držav, iz ZDA in celo Indonezije, Koreje ali Afrike. Bistvene značilnosti, ki razlikujejo Jazzinty od podobnih glasbenih delavnic, so sledeče:

 • Programe oblikujejo in vodijo sistematično izbrani mentorji, mednarodno uveljavljeni glasbeni pedagogi in aktivni glasbeniki, ki prihajajo iz različnih evropskih glasbenih akademij, pa tudi iz vroče njujorške jazzovske scene.
 • Strnjen, enotedenski pedagoški program na najvišjem nivoju, ki poteka od osnovne, napredne in vse do profesionalne diferenciacije, s poudarkom na individualnem delu in stimulaciji osebnega glasbenega izraza.
 • Udeleženci imajo edinstveno možnost glasbenega ustvarjanja v mednarodnih kombo zasedbah, ki jih mentorji na podlagi referenčnih posnetkov ustvarijo pred začetkom delavnice. Igranje z glasbenimi kolegi iz celega sveta je neprecenljiva izkušnja za mlade glasbenike.
 • Skozi sproščena, neformalna srečanja je možna gradnja mostov in kontaktov med mentorji, študenti in zainteresirano strokovno javnostjo, ki se udeležuje delavnic in spremljujočega festivalskega programa. Tako je Jazzinty pogosto temelj za nastanek novih glasbenih projektov, mednarodnih sodelovanj ali prva informacija za študij jazza v tujini.
 • Jazzinty odlikuje 20 let organizacijske tradicije, ki se kaže v dosledno izvedenih pedagoških programih, koncertnih dogodkih in v profesionalni infrastrukturi ter tehničnih kapacitetah.

UDELEŽBA

Delavnica poteka 6 dni, od ponedeljka zjutraj do sobote zvečer. Udeleženci se lahko prijavijo samo na eno kategorijo / mentorja, s katerim imajo v dopoldanskem času combo vaje, v popoldanskem času potekajo predavanja in individualne ure. Vsak večer poteka tudi festivalski program, vstop na festival je za udeležence delavnice brezplačen. 

PLAČILO

Način plačila je bančno nakazilo. Račun udeleženci dobijo na vpisu. Če je plačnik pravna oseba lahko podatke pošljete po mailu in vam pošljemo original račun po pošti. Če je plačnik druga oseba kot prijavitelj, vpišite podatke plačnika in osebe za katero plačate na dnu prijavnice v okno opombe. Prenočišče se plača prvi dan na vpisu receptorju hostla Situla.

Postopek plačila – spletna banka ali položnica:

 • Namen/predmet plačila: vstopnina Jazzinty
 • Prejemnik / Re: Zavod Novo mesto, Novi trg 5, 8000 Novo mesto
 • Banka: Banka Slovenije, Ljubljana
 • IBAN: SI56 0110 0600 8342 993
 • SWIFT: BSLJSI2X
 • Referenca: NRC 00 21502

PRIJAVA

Za prijavo na delavnico morajo vsi udeleženci izpolniti e-prijavni obrazec. O sprejetju prijave bodo udeleženci obveščeni po elektronski pošti. Zadnji rok za oddajo prijave je 8. avgust 2022. Število udeležencev je omejeno.

CENIK IN PLAČILO

Prijavitelji na delavnico morajo celoten znesek kotizacije plačati v enkratnem znesku prek elektronske banke ali s položnico, kot je opisano na naši spletni strani. Cene (z DDV):

 • aktivna udeležba I. (redna cena za vse kategorije za 6 dni): 250 €
 • aktivna udeležba II. (redna cena za tečaj kategorije spoznavanje jazza za 6 dni): 150 €
 • pasivna udeležba I. (udeležba vseh predavanj): 50 €
 • skupinska ura z umetnikom v rezidenci (Lionel Loueke): 50 €

10-odstotni popust (popusti se ne seštevajo!):

 • za vse, ki pošljejo prijavo in plačilo pred 30. junijem 2022,
 • če se najmanj trije prijavijo skupaj (pri skupinski prijavi morajo prijavo oddati vsi prijavitelji in navesti, s kom se prijavljajo)

5-odstotni popust (popusti se ne seštevajo!):

 • za nekdanje udeležence, študente in dijake, upokojence in invalide

PRENOČIŠČE IN ZAJTRK

Prenočišče z zajtrkom je za vse udeležence na voljo v Hostlu Situla v središču Novega mesta, ki je oddaljen največ 300 m od vseh festivalskih prizorišč. Na voljo so sobe z od dvema do osmimi ležišči v sobi in skupni TWC od 20 € do 30 € (oseba/dan). Tip sobe in ceno si lahko udeleženci izberejo v prijavnici. Prenočišče se plača na vpisnem dnevu receptorju hostla.

Če želite rezervirati prenočišče višjega standarda ali enoposteljno sobo: Hotel Center / Pri Belokranjcu

***

INFORMACIJE O DELAVNICI:

e-pošta: jazzinty@novomesto.si

tel: +386 40 627 427 (Domen Bohte)

***

DOMEN BOHTE & ANA ČOP: Uvodno predavanje // ponedeljek, 16. 8., 10.00 - 11.00, Kulturni center Janeza Trdine

Uvodno ponedeljkovo predavanje je namenjeno pozdravu vsem mentorjem udeležencem ter predstavitvi letošnje edicije delavnice ter festivala. Ana in Domen udeležencem podrobneje predstavita pomembne informacije glede urnika ter točnih lokacij dogodkov. Na predavanju boste spoznali svoje mentorje in izvedeli v kateri combo skupini ste, zato je udeležba priporočena. 

***

PEDAGOŠKI IN NEPEDAGOŠKI PROGRAMI NA DELAVNICI

Combo vaje

Vsi udeleženci bodo razporejeni v različne kombo zasedbe, kjer bodo v dopoldanskih urah pripravili program za zaključni sobotni koncert. Vaje zasedb potekajo v Glasbeni šoli Marjana Kozine. Kombo zasedbe so sestavljene na podlagi referenčnih posnetkov udeležencev in kapacitete combo zasedb. Letošnje kombo zasedbe se bodo osredotočale tudi na avtorsko glasbo mentorjev. 

Predavanja

Popoldanski del izobraževalnega programa se začne s skupinskimi predavanji o različnih glasbenih tematikah. Letošnja predavanja bodo tematsko osredotočena na rdečo nit produkcije - tehnologijo v glasbi. Govorili bomo o tehnoloških vplivih v glasbi, uporabi elektronike v jazz glasbi, digitalnih medijih, o kompoziciji, aranžiranju, ipd.

Individualne in skupinske mentorske ure

Delo z mentorji za posamezne kategorije poteka popoldan v Glasbeni šoli Marjana Kozine. Vsi udeleženci imajo mentorske ure pri izbranem mentorju individualno ali v manjših skupinah, ki jih določi posamezni mentor glede na predznanje udeležencev in kapacitete kategorije.

Jam sessions

Integralni del pedagoškega programa so tudi večerni jam sessions. Oder za javno nastopanje je udeležencem na voljo od 22. ure dalje v Kulturnem centru Janeza Trdine. Udeleženci lahko improvizirajo v živo s svojimi kolegi, mentorji in ostalimi gosti. 

Festivalski koncerti

Ob mednarodni glasbeni delavnici bo v istem tednu v Novem mestu potekal tudi jazz festival, katerega program sestavljajo koncerti najvidnejših predstavnikov sodobne slovenske, evropske in svetovne jazzovske platforme. Letošnji festival bo v znamenju zvoka mladosti in prihodnosti.

***

MENTORJI 2022

Letošnja edicija Jazzintyja daje poudarek na domače in mednarodne mentorje z izjemnimi pedagoškimi sposobnostmi, kreativnim avtorskim izrazom in mednarodno prepoznavnostjo. 

Umetnik v rezidenci: Lionel Loueke

Vokal: Camilla Battaglia

Trobenta in trobila: Tomaž Gajšt 

Saksofon in pihala: Wanja Slavin

Klavir in klaviature: Jason Lindner

Kitara: Samo Šalamon

Bas kitara, kontrabas: Panagiotis Andreou

Bobni: Bojan Krhlanko

Spoznavanje jazza: Patricija Škof

UMETNIK V REZIDENCI & MENTORJI 2022

umetnik v rezidenci / artist in residence: LIONEL LOUEKE

Preberi več

vokal / vocals: CAMILLA BATTAGLIA

Preberi več

trobenta in trobila / trumpet and brass: TOMAŽ GAJŠT

Preberi več

saksofon in pihala / saxophone and woodwinds: WANJA SLAVIN

Preberi več

klavir in klaviature / piano and keyboards: JASON LINDNER

Preberi več

kitara / guitar: SAMO ŠALAMON

Preberi več

bas kitara, kontrabas / bass guitar, double bass: PANAGIOTIS ANDREOU

Preberi več

bobni / drums: BOJAN KRHLANKO

Preberi več

spoznavanje jazza / introduction to jazz: PATRICIJA ŠKOF

Preberi več

JAZZINTY