X

Muzika eklektika 2022

Koncertni cikel MUZIKA EKLEKTIKA je zaokrožena in neprekinjena serija koncertnih dogodkov raznovrstnih glasbenih slogov, od klasične glasbe, tradicionalnega in sodobnega jazza, različnih alternativnih glasbenih zvrsti vse do rocka, šansona, kantavtorske glasbe in glasb sveta.

Žanrsko raznolik programski sklop je zasnovan konceptualno in aktualno. V njem se predstavljajo vrhunski tuji in slovenski izvajalci ter najnovejši in odmevni mednarodni projekti novomeških glasbenikov. 

Z izmenjujočimi se koncerti imajo obiskovalci možnost prepoznati kakovost domačih avtorjev v soodvisnosti s sorodnimi tujimi zvezdniškimi imeni. Program sestavljajo izvirni, inovativni in kakovostni glasbeni dogodki, ki s svojo ekskluzivnostjo nagovarjajo tudi širše slovensko občinstvo. 

Koncertni cikel je od svojega nastanka leta 2016 ponudil 70 koncertov, na katerih je nastopilo več kot 300 glasbenikov iz 20 različnih držav. Cikel se ponaša z obsežno fototeko in bogatim arhivom avdio posnetkov, ki obsega kar 500 ur posnetega koncertnega materiala v živo. 

MUZIKA EKLEKTIKA 2022