X

ŽIVALSKI KRAVAL – ŽIVALSKI KARNEVAL 
Avtor
Camille Saint-Saëns
Producent
KUV UPRIZORIZVENA UMETNOST / Trobilni kvintet Contrast in Lucija Ćirović

ŽIVALSKI KRAVAL – ŽIVALSKI KARNEVAL 

ŽIVALSKI KARNEVAL JE ZABAVNI GLASBENI KARNEVAL, KJER SE PREDSTAVIJO RAZLIČNE ŽIVALI, NEKATERE PREK GLASBE, DRUGE V OBLIKI LUTK. Z NAMI BODO ŽABICA KIKI, LEV LEON IN PETELINČEK COCO.

Izvajajo: Trobilni kvintet Contrast (Gregor Turk, trobenta / Blaž Avbar, trobenta / Jože Rošer, rog / Žan Tkalec, pozavna / Uroš Vegelj, tuba ) in Lucija Ćirović, pripovedovalka  
  
Koncert traja 60 minut. 
Foto: Lucija Ćirović 

***

Živalski karneval je najslavnejše komorno delo francoskega skladatelja Camilla Saint-Saënsa. Zaradi osnovnega koncepta, kjer vsako od glasbil v zasedbi predstavlja eno žival, skladbo v šolah zelo pogosto uporabljajo kot prvo stopnico k spoznavanju glasbil. Saint-Saëns je delo uglasbil za dva pianista in komorni ansambel. Suita je sestavljena iz 14 stavkov in gre za nekakšno glasbeno šalo, v kateri z glasbo portretira različne živali – njihovo gibanje, obnašanje … V resnici pa naj bi se skladatelj poigral le z značaji svojih prijateljev.   
 
Saint-Saenov Živalski karneval bodo predstavili pripovedovalka Lucija Ćirović in zmagovalci prestižnega tekmovanja Jan Koetsier v Münchnu, zbrani v Trobilnem kvintetu Contrast. Pripovedovalka pa ne bo prišla sama. Z njo bodo njene živalske prijateljice in skupaj z njo vas bo na hudomušen, zabaven način popeljala v čudoviti svet glasbe in trobilnih glasbil.  
   
Trobilni kvintet Contrast sestavljajo diplomanti ljubljanske akademije za glasbo. Člani zasedbe so se prvič zbrali leta 2012 in od takrat redno koncertirajo na številnih odrih po Sloveniji (Festival Lent, Festival Ljubljana, Imago Sloveniae, Glasbena mladina Slovenije) in v tujini (Nemčija, Italija, Hrvaška, Češka, Oman, Bosna in Hercegovina ...). Kvintet je na več tekmovanjih osvojil prvo nagrado, prav tako na mednarodnem tekmovanju Giovani Musicisti v Trevisu. Njihov največji uspeh je 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju Jan Koetsier v Münchnu (2014), kjer so za nagrado dobili tudi snemanje za Bavarski radio.   

Nazaj na seznam